Τραχανότο με μυζήθρα, μανιτάρια & λάδι τρούφας !

Γεια σας! Σήμερα ημέρα Σάββατο, σκέφτηκα να μαγειρέψω ένα ζεστό, μελωμένο πεντανόστιμο τραχανότο . Όλα αυτά ομως χωρίς θερμιδικές τύψεις !!!

Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι:

    μισή κούπα Τραχανά ολικής
    8-10 Μανιτάρια ( ανάλογα το μέγεθός τους)
    30γρ Μυζήθρα γλυκιά
    1,5 ποτήρι Νερό
    μισή κ.γ. βούτυρο ελαφρύ
    Μείγμα βοτάνων
    Μοσχοκάρυδο
    Αλάτι
    Πιπέρι
    Λάδι τρούφας

Εκτέλεση

-Βράζω το νερό.

– Καθαρίζω τα μανιτάρια και τα κόβω σε λεπτες ροδελες.

– Χωρις λιπαρή ουσία σοτάρω τα μανιτάρια μέχρι να εξατμιστούν τελειως τα υγρά τους.

– Ρίχνω τον τραχανά και ελάχιστο βραστό νερό . Ανακατεύω.

– Η διαδικασια για τα επόμενα 10 λεπτά είναι, με δυνατή φωτιά προσθέτω το βραστό νερό & ανακατεύω συνεχώς ( ουσιαστικά η διαδικασια του γνωστού ριζότο ). Προσοχή στο ανακάτεμα, δεν θελουμε να μας κολλήσει το τραχανότο !

– Μετά τα 10 λεπτά ρίχνω τα μυρωδικά μου. Ανακατεύω & δοκιμάζω από το φαγητό να βεβαιωθώ ότι ο τραχανάς είναι έτοιμος. Καταλαβαίνω ότι είναι έτοιμος όταν ο τραχανάς είναι μαλακός και σχετικά τραγανός. Θελουμε εξωτερικά να είναι μελωμένος αλλά ταυτόχρονα να κρατάει λίγο η τραγανότητά του.

– Όταν βεβαιωθώ πως είναι έτοιμος ο τραχανάς & ότι το τραχανότο έχει μελωμενη υφή ( δηλαδή έχει λίγα υγρά το φαγητό ακόμη, δεν είναι στεγνό), κλείνω την φωτιά και αφαιρώ από το μάτι.

– Προσθέτω το βούτυρο & ανακατεύω .

– Έπειτα σερβίρω στα πιάτα και από πάνω βάζω την μυζήθρα & το λάδι τρούφας ( προσοχή στο λάδι τρούφας , έχει έντονη γεύση και θέλει ελάχιστη ποσότητα) .

– ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s