Τι μαγειρεύω!

Έφτασε Αύγουστος και η αλήθεια είναι πως έχω να σας γράψω καιρό. Με το σημερινό θέμα όμως πιστεύω να μου δείξετε λίγη αγάπη και να ξεχάσετε το διάστημα αποχής μου!

Στο σημερινό ποστ θα σας δείξω μερικά πιάτα που αγαπώ. Είναι άκρως καλοκαιρινά, πεντανόστιμα και κυρίως για οσους θέλετε να τα δοκιμάσετε πανεύκολα. Βάλτε ένα παγωμένο κοκτέιλ και ξεκινάμε!!!

Fish & vegetables!

Είναι δεδομένο πως θα σας ξεκινήσω με ψαράκι! Το πιάτο έχει γαύρο φιλεταρισμένο, ψημενο με μυρωδικά στον φούρνο και φυσικά συνοδευμένο με ψητά λαχανικά. Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο και έτοιμο!

Τι υλικά χρησιμοποίησα:

  • Γαύρο
  • Κολοκυθάκια
  • Μελιτζάνες
  • Ντοματίνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λεμόνι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Sweet popatos on fire!

Γλυκοπατάτα, Γλώσσα ψάρι & λαχανικά σε ένα πιάτο! Κρέμα γιαουρτιού με καπνιστή πάπρικα και στο πλάι καυτερή σάλτσα.

Τι υλικά χρησιμοποίησα:

  • Γλυκοπατάτα
  • Γλώσσα ψάρι
  • Κολοκυθάκια
  • Αγγουράκια
  • Γιαούρτι
  • Λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ατσίκα ( καυτερή σάλτσα )
  • Πάπρικα καπνιστή

Mac & parmigiana!

Δεν θα πιστέψετε πόσο γευστικό είναι αυτό το πιάτο! Ραβιόλια με πορτσίνι και κρέμα καρύδας με μοσχοκάρυδο.

Τα υλικά που χρησιμοποίησα:

  1. Για τα ραβιόλια:
  • Αλεύρι
  • Νερό
  • Ελαιόλαδο
  • Νερό
  • 1 κρόκος αυγού

2. Για την γέμιση:

  • Πορτσίνι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

3. Για την σάλτσα:

  • Κρέμα καρύδας
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Παρμεζάνα

* Καπνιστή πάπρικα από πάνω και μαύρο σουσάμι.

Salmon toast!

Σε αυτό το πιάτο έφτιαξα ένα τοστ με σολομό, vegan τυρί, κρέμα τυρί vegan και το συνόδεψα με αβοκάντο!

Τι υλικά χρησιμοποίησα:

  • Ψωμί του τοστ με λιναρόσπορο
  • Τυρί του τοστ vegan
  • Κρέμα τυριού vegan
  • Αβοκάντο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Μαύρο σουσάμι

Vegetables on the plate!

Για εσάς που θέλετε να τρώτε υγιεινά σας έχω αυτήν εδώ την σαλάτα! Αμπελοφάσουλα, κολοκυθάκια, φιλεταρισμένη πέρκα, κρέμα από πιπεριά φλωρίνης και καυτερή σάλτσα.

Τι υλικά χρησιμοποίησα:

  • Αμπελοφάσουλα
  • Κολοκυθάκια
  • Πέρκα
  • Λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ατσίκα

Για την κρέμα Φλωρίνης:

  • Πιπεριές Φλωρίνης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Boho salmon salad!

Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα σούπερ γευστικά και άκρως καλοκαιρινό! Πάμε όμως να σας πω τα υλικά!!

Τι υλικά χρησιμοποίησα:

1. Για την σαλάτα:

  • Πένες ολικής
  • Ρεβύθια
  • Μαυρομάτικα
  • Κόλιανδρο
  • Λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Καπνιστή πάπρικα

2. Τον σολομό τον καρύκευσα με πάπρικα καπνιστή, αλάτι, πιπέρι!

Black Quinoa!

Πείτε μου πιο ελληνικό τραπέζι δεν έχει τα δροσερά, γευστικά καλοκαιρινά γεμιστά, όχι πείτε μου! Βέβαια δεν άντεξα και έκανα την παραλλαγή μου. Ελπίζω να σας αρέσει!

Για την γέμιση:

  • Μαύρη κινόα
  • Κρεμμυδάκι
  • Ψύχα μελιτζάνας
  • Κόλιανδρο
  • Δυόσμο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Σάλτσα ντομάτας
  • Φρέσκια ντομάτα
  • Γιαούρτι

* Την γέμιση την έβαλα σε μελιτζάνες και κόκκινες πιπεριές! Πριν βάλω τα γεμιστά στον φούρνο τα σκέπασα με μια κουτάλια γιαούρτι και πασπάλισα με πάπρικα καπνιστή.

* Γαρνιτούρα με ελαιόλαδο, κάππαρη, γιαούρτι με ξύσμα λεμονιού και καπνιστή πάπρικα.

Αυτά λοιπόν ήταν μερικά από τα πιάτα που έφτιαξα μέσα στον Ιούλιο-Αύγουστο. Ελπίζω να σας άρεσαν!!!
Εύχομαι να είστε σε μια καταγάλανη θάλασσα, με χρυσαφένια άμμο και να περνάτε τέλεια!

Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο ποστ!
xoxoxoxox💋

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s